logo_lezeci11

Vzrejna hiša Lipicancev Barbana
Peternel Janez in Nina, Globoko 2a , 4240 Radovljica
 041-312-326 - Nina, barbana@siol.net

Tekmovanje v vpregah, Lipica, 4.-6.10.2013

Zanimanje za tekmovalno vožnjo vpreg je iz leta v leto večje. Atraktivne nastope spremljajo številni gledalci, ki spodbujajo voznike. V dneh od 4. do 6. oktobra je potekalo državno prvenstvo in odprto tekmovanje v vožnji vpreg v Kobilarni Lipica, kjer so vozniki tekmovali v vožnji eno- in dvovpreg.
Odprto državno prvenstvo Slovenije je pritegnilo 25 voznikov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Med njimi je tekmovala tudi Barbana Team. Janez Peternel v dvovpregi in Nina Peternel v enovpregi.


V petek, 4. oktobra, je bila na vrsti dresurna vožnja. Drugi dan tekmovanja je bilo na vrsti maratonska vožnja. Najbolj atraktiven del maratonske vožnje je vožnja med posebej pripravljenimi ovirami iz naravnih materialov, med katerimi je tudi vodna ovira. Tretji dan tekmovanja je potekala spretnostna vožnja. Na hipodromu so postavili s stožci označeno progo, ki so jo morali tekmovalci prevoziti čim hitreje in s čim manj napakami. Šele po končanem tekmovanju v spretnostni vožnji so bili znani končni rezultati celotnega tekmovanja, zato je bilo tekmovanje napeto vse do zadnjega trenutka!


Skupno je Janez Peternel s kobilama Barbana in Thais dosegel odlično 2. mesto v skupni razvrstitvi.
Nina Peternel je v enovpregi s kobilo Lipico dosegla skupno 2.mesto. Ker je bila za Nino to prva vožnja v maratonu smo z rezultatom zelo zadovoljni.


več o rezultatih: http://www.lipica.org/si/dogodki/2013/10/04/13-Odprto-drzavno-prvenstvo-v-voznji-vpreg

Kontakt

Peternel Janez in Nina
Globoko 2a , 4240 Radovljica

041-312-326 - Nina

barbana@siol.net