logo_lezeci11

Vzrejna hiša Lipicancev Barbana
Peternel Janez in Nina, Globoko 2a , 4240 Radovljica
 041-312-326 - Nina, barbana@siol.net

Zrejni pregled žrebet letnik 2011 je potekal v Kobilarni Lipica. Na pregledu se pripravi identifikacijskegi zapisniki, nato se začne odvzem krvi za preverjanje porekla in pregled na prirojene napake. Po odvzemu krvi se opravi označitev živali oz. se mu vstavi čip. Po opravljenem prelgedu se žrebe skupaj s kobilo predstavi komisiji. To leto smo pripeljali dva žrebeta. Prvo je bilo žrebe kobile Barbana 11.

Žensko žrebe, rojeno 03.05.2012, potomka Favory Mirabelle je dobila skupno 39 točk. Izmed 35 žrebet le 4 s 39 točkami, kar je bila tudi najvišja ocena.
Mnenje komisije: Žrebe je v dobri kondiciji, dobro razvito, skladno, plemenito in v dobrem tipu. Glava je dovolj tipična, suha plemenita, rahlo zajčja. Vrat je dobro nasajen, srednje dolg. Trup je dobro porporcioniran, dovolj širok in globok, primerno pleče, dobro formiran in dovolj nakazan viher, nekoliko raven hrbet, vendar je dobro povezana in je prepustna skozi hrbet v hodih. Fundament čvrts, žrebe v hodih zelo korektno z lahkotnim gibanjem.

Drugo žrebe kobile Batalke je moško, rojeno 15.05.2012, potomec Maestoso Neretve XXVI je dobil skupno 38 točk.
Mnenje komisije: Žrebe je lepo razvito, v dobri kondiciji, skladno,v pasemskem tipu je zelo tipično in dovolj plemenito. Glava je tipična, dovolj plemenita, vrat je dobro nasajen in dobro formiran. Trup je dovolj globok in širok, pleče je dovolj dolgo, rahlo položno. Viher je lepo formiran , hrbet je nekoliko raven, vendar dobro povezan, križ je dolg in dobro formiran. Fundament je dovolj čvrst, ne dovolj korekten, vendar je gibanje sproščeno, elegantno, lahkotno in dovolj izdatno.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Kontakt

Peternel Janez in Nina
Globoko 2a , 4240 Radovljica

041-312-326 - Nina

barbana@siol.net