logo_lezeci11

Vzrejna hiša Lipicancev Barbana
Peternel Janez in Nina, Globoko 2a , 4240 Radovljica
 041-312-326 - Nina, barbana@siol.net

Kobilarna Lipica je v nedeljo, 7. oktobra, priredila že tradicionalni Dan Kobilarne Lipica, ki vsako leto pritegne številne družine iz vse Slovenije. Vrhunec dogajanja je bila Velika gala predstava ob 15. uri na velikem hipodromu. Zbralo se je več kot 10.000 obiskovalcev.
Najglasnejši so bili obiskovalci ob adrenalinski vožnji lipicanskih vpreg, ki je bila del atraktivnega spektakla, v katerem se je šest voznikov najprej pomerilo v spretnostni vožnji avtomobila. Nato so tekli do kočije in progo nato prevozili še kot sovozniki na lipicanski dvovpregi. Pri tej adrenalisnki vožnji smo sodelovali z dvema paroma kočij. Prvo je vozil Janez z konjema Lipico in Conversano Barbana, drugi par pa je vozil Boštjan Brinjovc s konjema Neapolitano Slavina in Conversano.


Med ostalimi natopi so bili še šolska kvadrilja mladih žrebcev Kobilarne Lipica, ki je s svojim nastopom dokazala, da je pred njo zelo obetavna prihodnost. Lipiška šola jahanja se je znova navdušila z veliko šolsko kvadriljo in skoki šole nad zemljo. V točki pas de deux so obiskovalci občudovali jahanje v damskem sedlu, z drznostjo in pogumom so izstopali tradicionalni jezdeci madžarske puste – čikoši.
Pri predstavitvi kočij smo se predstavili s dvema 4-vpregama. Prvo je vozil Janez (s konji Lipica, Conversano Barbana, Barbana in Monteaura), drugo pa Boštjan (s konji Conversano, Neapolitano Slavina in dvema novima konjema Pluto Strana in Pluto Betalka.

Akrobatska skupina iz madžarske kobilarne Szilvasvarad je predstavila voltežiranje – balet na konjskem hrbtu.

Virtuoz neverbalne komunikacije s konji Hans Jϋrgen Neuhauser pa je prikazal svoje delo z dvema mladima plemenskima kobilama Kobilarne Lipica s katerima se bo spomladi predstavil na največjem svetovnem konjeniškem sejmu, na Equitani v nemškem Essnu. Za nepozaben prizor je poskrbela tudi čreda lipicanskih kobil z žrebeti s svojim prihodom na hipodrom.

Na tem dogodku smo bili z 8 konji in veliko ekipo prijateljev katerim se zahaljujem za pomoč in podporo.


več o dogodku si lahko preberete tukaj:
http://www.lipica.org/si/domov/kobilarna?id=641

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Kontakt

Peternel Janez in Nina
Globoko 2a , 4240 Radovljica

041-312-326 - Nina

barbana@siol.net