logo_lezeci11

Vzrejna hiša Lipicancev Barbana
Peternel Janez in Nina, Globoko 2a , 4240 Radovljica
 041-312-326 - Nina, barbana@siol.net

Lipicanec sodi med toplokrvne pasme konj, je srednje velik vsestransko uporaben konj, mirnega in dobrodušnega karakterja, še posebej pa svojo odličnost pokaže pri dresurnem jahanju in vožnji lahkih vpreg.

Začetki naše reje lipicancev sega v leto 1994, ko smo kupili prvo lipicansko kobilo Barbano iz rodu Africa, po kateri je naša Vzrejna hiša Barbana dobila tudi ime.

Lipicanec1

Danes imamo na Vzrejni hiši Barbana konstantno okoli 10 do 15 konjev, med katerimi so mlajši konji lastne reje, starejši pa izvirajo predvsem iz naše državne kobilarne Lipica, en konj pa prihaja iz madžarske državne kobilarne Szilvasvarad.

ONE50-PROMENADE-2Naš prvobitni cilj je reja kvalitetnih konj, primernih za šport in/ali nadaljno rejo. Praktično vsako leto pa v prodajo ponudimo tudi nekaj konj. Zaradi tako značilnega odločnega in skladnega koraka, dolge življenjske dobe, dobre učljivosti in izjemne vodljivosti smo se odločili za rejo teh naših lipicancev, ki je povrhu se naša Slovenska avtohtona pasma.

Zaradi tako značilnega odločnega in skladnega koraka, dolge življenjske dobe, dobre učljivosti in izjemne vodljivosti smo se odločili za rejo teh naših lipicancev, ki je povrhu se naša Slovenska avtohtona pasma.


Več o značilnosti pasme na
http://lipicanci.com/?page_id=24

Kontakt

Peternel Janez in Nina
Globoko 2a , 4240 Radovljica

041-312-326 - Nina

barbana@siol.net