logo_lezeci11

Vzrejna hiša Lipicancev Barbana
Peternel Janez in Nina, Globoko 2a , 4240 Radovljica
 041-312-326 - Nina, barbana@siol.net

 

 

DSC_6305-o onas 11

Dim lights

Na kmetiji družine Peternel v Globokem na Gorenjskem, v bližini Podvina in Mošenj, se že od leta 1994 ukvarjamo z rejo lipicanskih konj, s katerimi se poleg same reje posvečamo vprežni vožnji. Naša Vzrejna hiša Barbana je dobila ime po prvi kobili Barbani, ki smo jo kupili istega leta.

Gonilna sila Vzrejne hiše Barbana sta Janez in Nina Peternel s sinovi, a pri delu na kmetiji in s konji so jima v nenadomestljivo pomoč tudi vsi člani širše družine ter sodelavci.

 


 

Janez se poleg reje lipicanskih konj navdušeno ukvarja tudi z vprežno vožnjo. Kot tekmovalec s svojimi konji redno sodeluje na turnirjih po vsej Sloveniji, kjer dosega lepe uspehe, med katerimi gotovo najvidnejše mesto zavzema skupno 2. mesto na državnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v letu 2009.

PLAKAT1

Nina pa poleg ostalih obveznosti na kmetiji in s konji skrbi predvsem za dobro počutje konj, njihovo prehrano in zdravje, v prostih trenutkih pa se rada zavihti v sedlo.

DSC_7868-o DSC_7932-o

Poleg športa pa se pri Vzrejni hiši Barbana izdatno posvečamo tudi slavnostnim vožnjam z lipicanskimi konji, med katerimi prvo mesto zavzemajo poroke, ne manjkajo pa niti svečana praznovanja in drugi dogodki ali turistične vožnje.

IMG_4381

Kontakt

Peternel Janez in Nina
Globoko 2a , 4240 Radovljica

041-312-326 - Nina

barbana@siol.net